auto verkopen

Voordat je een nieuwe auto gaat kopen bij Autobedrijf Ferdy Snijders, is het slim om je oude auto eerst goed te verkopen. Dit levert je immers wat geld op, dat je kan gebruiken voor een nieuwer model. Maar hoe verkoop je je auto zo goed mogelijk? Wat kan je doen om de verkoop zo soepel mogelijk te maken en je auto zo goed mogelijk in de schijnwerpers te zetten? Er zijn wel een paar dingen die je kan doen en we helpen je dan ook graag op weg.

Kies een goed kanaal

Een goed verkoopkanaal is belangrijk voor een succesvolle verkoop. Je kan simpel een papiertje achter het raam plakken waar op staat dat je auto te koop staat, maar je kan de auto ook echt in de verkoop zetten op speciale sites. Er zijn complete sites met alleen maar occasions, waar je simpel op het merk en type dat je wilt kan zoeken en er vervolgens een lange lijst met aangeboden occasions tevoorschijn komt. Als je je auto hierop zet, weet je zeker dat je een specifieke doelgroep aanspreekt; namelijk de doelgroep die op zoek is naar jouw auto. Het is echter niet zo dat je je auto direct verkoopt via zo’n kanaal. Het kan even duren, of soms raak je hem helemaal niet kwijt. Als je echt snel van je auto af wilt, laat je hem veilen. Mensen kunnen dan bieden op je auto en als je content bent, breng je de auto naar een inleverpunt.

Zorg ervoor dat je auto goed op de foto staat

Hoe meer foto’s van je auto bij de advertentie staan, hoe beter het beeld is dat mogelijke klanten hebben van wat ze precies gaan zien. Alleen een foto van de zij- en voorkant zal je hoogstwaarschijnlijk weinig geïnteresseerden opleveren, omdat het de indruk wekt dat er iets mis is met de auto, dat je liever niet laat zien op de foto. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, maar zo werkt het wel. Laat daarom zien hoe je auto er van binnen en buiten uitziet en licht eventuele speciale onderdelen goed uit. En heeft de auto kleine schadeplekken? Laat ze niet weg, klanten weten dan precies waar ze aan toe zijn en worden niet verrast door zaken die ze op de foto niet konden zien.

Zorg voor een complete onderhoudshistorie

De onderhoudshistorie is belangrijk voor de nieuwe koper. Die weet dan namelijk precies wanneer er wat met de auto is gedaan. Is er een nieuwe distributieriem geplaatst? De nieuwe koper weet precies wanneer en met hoeveel kilometer dit is gebeurd. Grote beurt? Je kan precies aangeven hoe lang het is geleden. Met een uitgebreide onderhoudshistorie weet een koper precies wat hij koopt en is het niet gissen naar eventuele aanpassingen of vervangen die aan de auto zijn gedaan.

Het stellen van een goede prijs

Reken je niet rijk, maar zet een realistische prijs neer. Ga ook niet te laag zitten, want het is zonde om te weinig voor je auto te krijgen. Kies in plaats daarvan een prijs en ga daar iets boven zitten. Zo kan je door onderhandelingen alsnog op de door jou gewenste prijs uitkomen.

Comments are disabled.