De laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van koeriersdiensten om pakjes te laten bezorgen. Een koerier is een persoon die producten op het afgesproken adres zal bezorgen uit naam van de opdrachtgever. Het is in principe al een heel oud beroep. Een koerier werd al heel lang gebruikt om producten bij de juiste persoon af te geven. We hadden toen nog niet de postbezorging zoals we die tegenwoordig kennen. Er werd rond 2400 voor Chr al gebruik gemaakt van koeriers.

Tegenwoordig

De koerier in Roosendaal, zoals we die nu kennen, zorgt ervoor dat alle soorten producten worden afgeleverd. Je kan tegenwoordig kiezen uit verschillende mogelijkheden van vervoer. Je kan tegenwoordig kiezen welk vervoersbedrijf je wilt hebben maar ook de snelheid waarmee een product vervoerd moet worden. Er zijn producten die snel vervoerd moeten worden. Dat zijn vooral die producten die aan bederf onderhevig zijn. Er zijn ook producten die precies op de afgesproken tijd moeten worden afgeleverd. Je kan daarbij zelfs kiezen dat het product begeleid wordt tot aan de deur van aflevering. Aan alles hangt natuurlijk een prijskaartje. Je zal meer moeten betalen wanneer een product begeleid moet worden tot aan de deur van aflevering maar ook wanneer het snel afgeleverd moet worden. Bij alles wat u vooraf afspreekt zijn kosten verbonden. Je kan ook het vervoer vaak kiezen. Het kan vervoerd worden met de auto, vliegtuig, trein en boot.

De expresse dienst

De expresse dienst is een zeer goed uitgekiend transportsysteem. Hierbij worden de goederen vervoerd door middel van een uitgekiend systeem. Alles berust hierbij op overslag. Eerst gaan de goederen naar een centrale opslagplaats. De goederen die hier dan aankomen worden tijdens de nachtelijke uren allemaal gesorteerd. Vervolgens worden de producten naar de overslagplaatsen in de regio vervoerd. Vanaf dat punt zullen de producten naar de klant worden vervoerd. Zo zie je maar dat er vele mogelijkheden zijn om producten door middel van een koerier te laten vervoeren. Wanneer je wilt kan je het product via internet volgen. Dat doe je dan met track and trace. Ga ervan uit van hoe sneller het moet plaatsvinden hoe duurder het transport wordt.

 

Comments are disabled.