Ieder jaar gaan er vele Nederlanders met een camper op vakantie. In een camper bent u bijzonder mobiel en kunt u gemakkelijk en snel van bestemming tot bestemming reizen waardoor u extra veel kunt zien. Als u op zoek gaat naar een camper kunt u op vele plaatsen in Nederland terecht. Bij zo een grote aanwinst kunt u echter ook een camper importeren naar Nederland. Zo kunt u misschien in het buitenland precies die camper kopen en importeren die bij u past maar in Nederland niet verkrijgbaar is of kunt u geld besparen als de aanschafprijs lager is.

Aandachtspunten bij het importeren

Een camper importeren gaat niet zomaar. Er zijn een aantal belangrijke stappen waar u aan moet denken. Zo moet u uw camper laten keuren door de Dienst Wegverkeer. Daar moet de camper gecontroleerd en goedgekeurd worden en kunt u een rijbewijs ontvangen. Deze controle kan makkelijker worden als u bij de aanschaf en het importeren van de camper zelf goed oplet.

Goed opletten

Bovendien moet u opletten of uw camper aan alle voorwaarden voldoet om in Nederland als camper geregistreerd te staan. Zo heeft u bijvoorbeeld de originele papieren van de camper nodig om deze te laten registreren.  Daarnaast moet u de camper aangeven bij de belastingdienst voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. U doet er goed aan om van te voren te controleren onder welk belastingtarief uw camper valt. In tegenstelling tot bij een auto wordt dit tarief berekend aan de hand van het chassis van de camper.

Comments are disabled.