Als je een sticker op je auto wil, heb je de keus uit verschillende soorten materialen. Je kunt kiezen voor permanente stickers en verwijderbare stickers. Verwijderbare autostickers hebben verschillende voordelen. Deze zetten we in dit blog voor je op een rij. Eerst leggen we uit welke materialen er zijn als je een autosticker wil bestellen.

Verschillende materialen autostickers

Als je een permanente autosticker wil, kun je kiezen uit wit en transparant vinyl en doming stickers. Doming stickers kunnen van wit, transparant en zilver vinyl gemaakt worden. Daarna worden de stickers afgewerkt met een 3D-harslaag. Dit geeft de stickers een exclusief uiterlijk. Doming stickers worden vaak op auto’s gebruikt om het merk aan te geven. Als je een verwijderbare autosticker wil bestellen, kun je uit de volgende materialen kiezen: magneetfolie, statisch vinyl en YUPO Tako.

Verwijderbare stickers voor op de auto

Magneetfolie is geschikt voor op de auto zelf. Dit materiaal kan alleen op ijzerhoudende metalen worden geplakt. Daarom is het belangrijk om eerst te checken of de plek waarop je de sticker wil plakken wel geschikt is. Tegenwoordig zijn bumpers en dergelijke vaak van kunststof gemaakt. Ook op aluminium kun je geen magneetfolie gebruiken. Twijfel je of een magneetsticker blijft zitten? Vraag een proefmonster op.

autosticker

Stickers bestellen voor op autoruiten

Statisch vinyl en YUPO Tako zijn geschikt voor op autoruiten. Dit materiaal is niet geschikt voor buiten. Bij statisch vinyl is dat geen probleem, omdat bij de transparante versie de plakkant bedrukt kan worden. Daardoor kun je de sticker aan de binnenkant plakken terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet. Ondanks dat niet alle soorten statisch vinyl en YUPO Tako geschikt zijn voor buiten, zie je toch wel stickers van deze materialen op auto’s. Autoverkopers gebruiken het bijvoorbeeld voor auto’s die in de showroom staan.

autoruit sticker

Voordelen verwijderbare autostickers

Een van de voordelen van verwijderbare autostickers is dat je ze makkelijk kunt verwijderen en dat je geen last hebt van lijmresten. Vandaar dat dit soort stickers populair zijn bij onder andere autodealers. Je wilt niet elke keer als je een auto verkoopt veel tijd kwijt zijn met het verwijderen van stickers en lijmresten. Een ander voordeel van verwijderbare autostickers is dat je ze meerdere keren kunt gebruiken. Zo kun je de plakkant van de YUPO Tako wassen met water, waarna die weer als nieuw is. Zo kun je op de lange termijn geld besparen.

Ook handig als tijdelijke reclame

Magneetstickers zijn onder andere handig als je tijdelijk reclame op je auto wil. Bijvoorbeeld omdat je promotie wil maken voor een bepaald product of actie. Of als je niet altijd met reclame wil rondrijden, omdat je je auto voor meerdere doeleinden gebruikt. Bij magneetstickers moet je bij langdurig gebruik wel oppassen voor roest. Op de weg liggen ijzerdeeltjes en door de magnetische werking van het materiaal worden die aangetrokken. Roest kun je voorkomen door af en toe onder de sticker schoon te maken. Haal bijvoorbeeld de sticker er af als je met je auto door de wasstraat gaat.

Comments are disabled.