autoreparatietips auto invoeren

Wil je een auto invoeren? Een grote hoeveelheid mensen kiest ervoor wanneer ze een nieuwe auto willen kopen deze in te voeren vanuit een ander land. Dit kunnen verschillende landen zijn. Het in laten voeren van een auto vanuit het buitenland kan dan ook meerdere voordelen voor je meebrengen als particulier zijnde, maar dan moet de auto wel op de juiste manier worden ingevoerd. Zo zijn er bepaalde zaken waar het handig is om op te letten. Je wilt immers wel dat het invoeren van een auto vanuit het buitenland ook daadwerkelijk voordelig is voor je.

Waar moet je op letten bij een auto invoeren?

Als je een tweedehands auto gaat invoeren zijn bepaalde zaken erg belangrijk om op te letten. Allereerst is het van cruciaal belang dat je wanneer je de auto voor het eerst gaat bezichtigen, deze goed controleert. Dit doe je zowel van binnen als van buiten, maar ook is het belangrijk dat je een proefrit maakt waarbij je op verschillende soorten asfalt rijdt om te kijken of de auto overal goed rijdt. Controleer eventuele mankementen ook altijd. Een andere valkuil bij een tweedehands auto die geïmporteerd wordt is de kilometerstand. Hier kan in veel gevallen mee gespeeld zijn. Zorg dus dat je weet wat de echte kilometerstand van de auto is.

Voordelen auto invoeren

Als je al deze zaken op orde hebt kan het invoeren van de auto daadwerkelijk voordelen met zich meebrengen voor je. Sowieso kan je een stuk goedkoper uit zijn in het buitenland. Daarnaast heb je vaak in andere landen zoals Duitsland meer keuze, waardoor je de ideale auto makkelijker kunt vinden. Verder hebben de auto’s over het algemeen ook minder gereden en zijn ze vaak nieuwer. Het is dus een groot voordeel dat een auto uit bijvoorbeeld Duitsland in nieuwere staat kan zijn. Een pluspunt is bijvoorbeeld dat de auto weinig tot geen gebruikerssporen heeft van de vorige eigenaar. Ook kan het importeren van auto financiële voordelen hebben.

Wat te doen na de invoering?

Als je de auto eenmaal hebt gecontroleerd en naar Nederland hebt gebracht zijn 3 zaken erg belangrijk om op orde te hebben. Allereerst moet de auto RDW gekeurd worden. Als je dit geregeld hebt, dien je te zorgen dat ook alles met betrekking tot de invoering van de auto in orde is bij de BPM. De laatste stap is het ontvangen van een origineel Nederlands kentekenplaat. Als je dit ook hebt geregeld kun je in principe de weg op met je nieuwe auto

Comments are disabled.