autoreparatietips goedkoop

Je zou best in een elektrische auto willen rijden maar je kunt de elektrische auto niet thuis opladen? Dan is er goed nieuws voor je! Er wordt in Nederland namelijk hard gewerkt aan een netwerk van 50.000 oplaadpunten. De netwerkbeheerders hebben op initiatief van Enexis de handen in elkaar geslagen. Zij investeren zelf in de aanleg van oplaadpunten zodat je stroom kunt tanken, ook als je thuis de auto (EV) niet kunt opladen of onderweg bent. Dit netwerk van oplaadpunten moet binnen nu en drie jaar klaar zijn. U kunt dus straks overal de elektrische auto opladen. En dat is heel goed nieuws. Dat betekent dat je goedkoop auto kunt rijden en schoon auto kunt rijden. In deze blog kun je ontdekken dat je 70% op uw brandstofkosten kunt besparen. Dat is minimaal €1.000 per jaar en snel meer. Bekijk nu direct een overzicht met de beste laadpalen van dit moment.

Een standaard stekker om de EV op te laden

Er is onlangs ook een andere belangrijk doorbraak bereikt die ervoor zorgt dat je de elektrische auto straks moeiteloos kunt opladen. De autofabrikanten zijn het eens geworden over een standaardstekker. Dat is een driepunts 400 Volt stekker. Dat betekent dat je bij elk oplaadpunt en in elk land terecht kunt met 1 stekker. Bij mobiele telefoons is het standaardiseren van opladen nog niet gelukt. Voor elektrische auto’s komt er dus wel een standaard voor het opladen (stekker type 2 – Mennekes). En ook dat is goed nieuws! Het opladen van een elektrische auto is naar verwachting op korte termijn in heel Nederland en daarbuiten voor elkaar. Het aantal openbare oplaadpunten groeit gestaag. Je kunt eraan bijdrage door zelf een laadpaal voor thuis te laten plaatsen. Er zijn in Nederland verschillende leveranciers en installateurs van deze producten (eventueel kun je ook een wallbox kiezen).

Goedkoop opladen bij een laadpaal

Bij het zoeken naar informatie over goedkoop tanken dacht je in eerste instantie vast niet aan een elektrische auto. Je was hoogstwaarschijnlijk op zoek naar plekken waar je goedkoop kunt tanken. Slim natuurlijk! Maar nu je hier toch bent, mogen wij je verleiden iets verder te kijken dan de huidige praktijk? Als je over enige tijd toe bent aan een andere auto, is een elektrische auto zeker een optie. Daarmee kun je namelijk pas echt goedkoop tanken, besparen op uw brandstofverbruik en ook nog eens zonder uitstoot CO2 rijden. Goedkoop tanken met een elektrische auto is goed voor je portemonnee en goed voor ons milieu.

Kies een geschikte laadpas

Bij elke laadpaal hoort ook een laadpas. Met deze laadpas kun je thuis de wallbox gebruiken maar ook bij openbare laadpunten tanken. Je ontvangt dan een wekelijkse of maandelijkse factuur die via een automatische incasso wordt betaald. Geen administratieve last meer en eenvoudig overal in Europa met je europese auto tanken.

Comments are disabled.