reachtruck autoreparatie

Als je in je magazijn de hoogte in moet met stapelen doe je er goed aan om een heftruck of reachtruck in te zetten. Je hoeft dan echt niet de hoofdprijs te bepalen door een gloednieuw exemplaar aan te schaffen. Je hoeft immers ook niet altijd een nieuwe auto te kopen als een tweedehands exemplaar goed functioneert toch? Je doet er in ieder geval goed aan om voor de aanschaf van een tweedehands reachtruck te weten wat het verschil is tussen een heftruck en een reachtruck.

Zoek de verschillen

Op het eerste gezicht lijken een heftruck en een reachtruck eigenlijk best veel op elkaar. Als je echter beter kijkt zie je dat er toch wel wat grote verschillen tussen de twee machines zijn. Allereerst de zitpositie. Op een normale heftruck zit je eigenlijk net als in een auto, je kijkt naar voren. Voor een reachtruck kopen moet je weten dat je op een reachtruck zijwaarts zit. Je rijdt dus ook zijwaarts. Dit kan wat gek voelen maar het wenst snel genoeg.

Het grote voordeel van een reachtruck zit hem ook in die zijwaartse zitpositie. Doordat je zijwaarts zit kan de reachtruck een stuk smaller zijn dan een reguliere heftruck. Met als positief gevolg dat de reachtruck in smallere gangetjes kan manoeuvreren. Ideaal voor als jouw magazijn wat krapper is ingericht zodat je net wat extra stellingen kwijt kunt lijkt mij.

Soorten reachtrucks

Als je en reachtruck te koop ziet is het ook goed om te kijken naar het tilvermogen van de reachtruck. Je wilt immers niet dat de reachtruck die je op het oog hebt niet genoeg gewicht kan tillen om het gewenste resultaat te bereiken. Je kunt daarom beter een reachtruck nemen met een ruim tilvermogen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Verder is het goed om te kijken naar wat voor aandrijving de reachtruck heeft. Voor binnen gebruik is een elektrische reachtruck veruit de beste optie.

Comments are disabled.